Psykoterapi Malmö – PDT, KBT, Parterapi

Home / Psykoterapi Malmö – PDT, KBT, Parterapi
psykoterapeut Malmö
Psykoterapi är behandling av psykiska, relationella och existentiella problem med psykologiska metoder. Vanliga problem att behandla innefattar ångest och depression, men det finns många fler problem som kan behandlas.

Metoderna jag erbjuder är:

– PDT (psykodynamisk terapi)

– KBT (Kognitiv Beteende Terapi)

– Parterapi

De olika terapierna har olika förklaringar till varför dessa problem uppstår och ingen har definitivt stöd för sin förklaring. Forskning har visat att kemin med terapeuten har större betydelse än själva terapiformen. Så du är varmt välkommen att komma på ett besök och känna efter om du vill arbeta med mig.

Välkommen för psykoterapi utan väntetid i fina lokaler i centrala Malmö.

psykoterapeut Malmö

Jag har god kunskap om 12 stegsprogram och kan stödja dig som går i en självhjälpsgrupp i Malmö eller närliggande område.

Åldersgräns: 16 år.

Psykodynamisk Psykoterapi (PDT)

Stressad?

Svårt att sova?

Känner du en inre tomhet, ångest eller depression?

Är du nöjd med ditt arbete och dina nära relationer?

Älskar du dig själv?

Vill du få bättre kontakt med dig själv?

Känner du dig redo att börja investera i dig själv?

Har du gått i terapi genom den offentliga vården men känner att du vill få ut mer?

Jag kan hjälpa dig. Tillsammans kan vi utforska hur du kan hitta tillbaka till dina drömmar och dig själv. Utan väntetid.

PDT står för psykodynamisk terapi. Det innebär att vi tillsammans utforskar det du kommer med på djupet.

Terapin kan även användas om du är helt frisk av rent intresse för att kunna lära känna dig själv bättre och utforska hur händelser i det förflutna påverkar dig.

Många problem i vuxen ålder har sina rötter i hur du behandlades som barn och vad du varit med om i livet. Överlednadsmekanismerna som fungerade som barn skapar svårigheter nu. Detta kallas i vardagligt tal “vuxna barn” problematik. Om du växte upp i en dysfunktionell familj (känslomässig dysfunktion, gränslöshet, missbruk, arbetsberoende, etc) där dina behov inte blev sedda kan du behöva hjälp med att hitta bättre sätt att förstå och hantera vuxenlivet på. Du kan kämpa med beroendebeteenden, medberoende till andra, arbetsnarkomani, shoppingberoende, internetberoende, sökande efter förödmjukande relationer, självskadebeteende, perfektionism, undvikande beteende, beroende av att känna vissa känslor, mm. Till slut går det inte längre och livet blir ohanterligt. Det är oftast först då många väljer att söka hjälp. Du är välkommen var än du befinner dig i livet. Det är aldrig för tidigt eller för sent att gå i terapi.

Kognitiv Beteende Terapi (KBT)

Har du ett specifikt problem som du snabbt vill få hjälp med?

Något som hämmar ditt arbete?

Vill du få en bättre vardag?

Mål som du vill uppnå på ett fokuserat och konkret sätt?

Har du gått i terapi genom den offentliga vården men känner att du vill få ut mer?

Är det dags att investera i dig själv?

Jag kan hjälpa dig. Tillsammans kan vi utforska hur du kan hitta tillbaka till dina drömmar och dig själv. Utan väntetid.

KBT är förkortning av Kognitiv Beteende Terapi. I KBT fokuserar vi framför allt på nuet och framtiden för att uppnå specifika mål.

Terapin kan även användas om du är helt frisk av rent intresse att lära känna dig själv bättre och uppnå mål när det gäller tankar, känslor och beteenden.

Parterapi

Bråkar ni ständigt om samma problem?

Tar relationen mer energi än vad den ger?

Vill ni känna mer närhet till varandra?

Har ni redan gått i parterapi men känner att ni vill få ut mer med en ny terapeut?

Behöver ni hitta ett sätt att kommunicera bättre för barnens skull?

Dags att ge varandra en ärlig chans?

Forskning har pekat på goda resultat för par som söker sig till parterapi. De flesta som går i parterapi uppger att det har haft en positiv inverkan på deras förhållande.

Jag kan hjälpa er. Tillsammans kan vi utforska hur ni kan bygga en god relation från grunden eller lösa ett specifikt problem.
Utan väntetid.

Psykoterapimottagning i centrala Malmö, Dr Jessica Szelag Goralski leg. läkare, psykoterapeut

Jag arbetar som leg läkare och psykoterapeut på en mottagning i centrala Malmö där jag och andra kolleger driver våra privata mottagningar på Smärt & Psykiatricentrum i Malmö.

Min specialitet är psykoterapeutisk behandling med psykodynamisk terapi (PDT), kognitiv beteende terapi (KBT), Traumabehandling, Klinisk Hypnos, Bildterapi, Neurofeedback Meditation och gruppterapi.

Jag håller föreläsningar och workshops om utmattning och stress, psykisk hälsa, förebyggande av utbrändhet och hur kreativitet främjar psykiskt välmående och mental styrka.

Share